t> alert('entra')


Desde Rocaters a la Riera de Merlès - Gaià
21/10/2018
9.30h a 13.30h
Gaià

Recorregut geològic pel terme de Gaià, situa als sectors septentrionals del Geoparc de la Catalunya Central i també de la comarca del Bages. Al llarg del recorregut de l'itinerari, efectuarem un reconeixement dels materials que van reblir el mar que aleshores es trobava en aquest indret, a les acaballes de l´Eocè i principis de l´Oligocè. En aquells moment s’estaven erosionant els Pirineus i el Sistema Mediterrani. Així, els materials resultats de l’erosió reblen aquest mar. Pels voltants de Gaià, aquests materials venien dels Pirineus.

PROGRAMA

09.30h Trobada general, entrada a Galera (Poliesportiu) I Gaià

10.00h Rocaters, inici del recorregut a peu.

10.45h Font de Can Vinya Vella

12.15h Riera de Merles

12.45h Barraca del Monjo.

13.30h Cal Rocaters I Gaià

Descarrega’t el programa detallat de la sortida aquí

INSCRIPCIÓ

Cal confirmar la vostra assistència a la sortida mitjançant aquest formulari online.

Nota: Els participants en aquesta sortida que siguin ensenyants podran obtenir un certificat expedit pel Departament d´Ensenyament i gestionat pel COLGEOCAT amb col·laboració de SIGMADOT. Per tal de poder optar a l’esmentat certificat, hauran de participar a quatre de les sortides organitzades des d´aquest cicle l

SORTIDES GEOLÒGIQUES DEL GEOPARC AMB JOSEP M. MATA

Fa milions d’anys, al cor geogràfic de Catalunya, existí un mar que va desaparèixer empès per l’aixecament de serralades com els Pirineus. Els processos geològics han deixat un territori amb espectaculars formacions rocoses com Montserrat i rics recursos naturals com la sal, el guix o la calç. Descobreix el nostre Geoparc amb les sortides geològiques del professor Josep M. Mata.


gaia-cartell_2.png

Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges