t> alert('entra')


Coves del Toll i Museu Arqueològic i Paleontològic

Les coves del Toll estan formades en roques calcàries d’un antic escull coral·lí de fa 38 milions d’anys, actualment l’acció del riu subterrani va formant cavitats de gran bellesa. Conegudes també com el “Palau de la Fauna del Quaternari” són un dels jaciments paleontològics més importants d’Europa. A nivell arqueològic s’hi ha trobat restes de la presència humana des del Paleolític Mitjà fins a l’Edat del Bronze amb un considerable nombre d’enterraments i altres materials del Neolític.

Les restes d’aquests éssers i de les seves activitats s’hi van anar acumulant, juntament amb els sediments arrossegats per les crescudes del torrent formant capes. Aquestes capes constitueixen un veritable arxiu de la història de la cova durant els darrers 100.000 anys. En les excavacions s’hi ha trobat trenta-cinc espècies diferents de mamífers, alguns dels quals estingits.

Durant més de 3.000 anys, la cova va quedar segellada per una esllavissada de terra del vessant, que va ocultar la boca sud. Això ha permès que els sediments arribessin als nostres dies sense que ningú no els remenés, constituint una mena de capsula del temps.

Es recomana complementar l’experiència amb la visita al Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià, ubicat a la Casa natal de Rafael Casanovas.

Les Coves del Toll es poden visitar els caps de setmana i períodes de vacances i per a grups s’organitzen activitats i programes educatius. El museu arqueològic és pot visitar també entre setmana.


Nom: Parc Prehistòric de les Coves del Toll

Adreça: carretera N141 de Moià direcció Vic

Municipi: Moià

Nom: Museu d'Arqueològic i Paleontològic / Museu “Casa Natal Rafael Casanova

Adreça: C/ Rafael Casanova, 8

Municipi: 08180 Moià

Telèfon: 93 820 91 34

Web: www.covesdeltoll.com


Activitats per: Famílies, Grups escolars, Viatgers actius i esportius, Tots els públics, Sèniors
Coves Toll1
coves-toll-bona.jpg
Taller CT
Entrada CT neu

Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges