t> alert('entra')


La mineria

Fruit de la intensa activitat minera al llarg del temps, i amb centres miners encara actius, existeixen força instal•lacions relacionades amb l’extracció de sals, com l’halita (Cardona) i la silvinita (Sallent, Súria, Balsareny i fins fa pocs anys a Cardona).

També cal destacar les explotacions de roques ornamentals a Castellbell i Sant Vicenç de Castellet, les de calcolutites a Sant Mateu de Bages, així com les antigues explotacions de lignit a diversos indrets de la comarca del Bages.

És indubtable que la mineria aporta llocs de treball i riquesa al territori però també ha tingut conseqüències mediambientals. Afortunadament, en l’actualitat la indústria minera és cada vegada més curosa amb el Medi Natural. El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central pretén contribuir favorablement en el desenvolupament sostenible d’aquesta industria revaloritzant les matèries primeres, la industria en si, i la seva repercussió en el territori a través del geoturisme.

El consum de recursos no renovables contribueix al progrés de la societat i a una millor qualitat de vida, no obstant això no es pot fer de forma irracional. La mineria sostenible, cada dia més, és el repte cap a on es desenvolupen les millores tècniques i la recerca. La UPC contribueix de forma activa a aquest canvi de mentalitat amb l’espai de reflexió “La Terra s’esgota” dins el seu Museu de Geologia “Valentí Masachs” de Manresa, així com la promoció dels mètodes que redueixin l’afectació sobre el medi ambient, la seguretat minera, etc. sovint en contacte directe amb les empreses productores.


Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges