t> alert('entra')


El Geoparc inicia un cicle de pedalades populars en diversos municipis
22/10/2015
  • Aquest dissabte se’n farà una a Navàs i el 8 de novembre, a Sallent. L’objectiu final és editar una guia amb recorreguts turístics per fer amb bici al territori Geoparc

El Geoparc de la Catalunya Central posa en marxa un cicle de pedalades populars que aniran recorrent diversos racons del Geoparc en diferents municipis que en formen part. Es tracta d’itineraris que es faran en cap de setmana i que, finalment, quedaran recollits en una guia. Aquest dissabte és el torn de Navàs. Es farà un circuit guiat de poc més de 13 quilòmetres, amb 193 metres de desnivell i pensat per a persones majors de 12 anys. El temps estimat per fer el recorregut en BTT és de 3,5 hores amb parades en els principals atractius turístics o d'interès que hi ha al llarg de la ruta: la màquina de vapor, el Mujal, la font de Can Gusart, el gorg de Llobí i Sant Genís de Massadella. La sortida serà a les 9 del matí a la plaça de l’Ajuntament.

El diumenge 8 de novembre es farà una altra pedalada pels entorns de Sallent. I els propers municipis que s’hi sumaran són Súria, Castellbell i el Vilar, Sant Vicenç de Castellet, L’Estany i Cardona. Fa uns mesos es va fer una primera prova a Rajadell que va ser molt reeixida, amb la participació de més d’una trentena de persones.

Les “Pedalades per municipis del Geoparc” es fan amb l’objectiu de descobrir curiositats geològiques, paisatges i rutes turístiques a l’entorn dels municipis que conformen el Geoparc: Bages, Moianès i Collbató. Es preveu que l’any 2016 aquests itineraris vagin recorrent altres pobles i que totes les rutes quedin finalment recollides en una guia.

El Geoparc de la Catalunya Central és el primer parc geològic català –i de moment l’únic- que ha entrat a formar part de la Xarxa Europea de Geoparcs avalada per la UNESCO. La missió dels geoparcs és reconèixer i posar en valor territoris que tenen característiques geològiques pròpies i d’interès, preservar aquests espais, difondre’ls i crear una oferta turística que impliqui el sector privat i públic i que promocioni el territori des de tots els vessants: turístic, gastronòmic, cultural, etc.

 

 


pedalades1.jpg
pedalades2.jpg
pedalades3.jpg

Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges