t> alert('entra')


La Setmana dels Geoparcs Europeus continua el proper cap de setmana amb una caminada per les tines a peu de vinya de la Vall del
2/06/2017
  • La setmana vinent el divulgador científic Marc Boada oferirà la xerrada “Del mineral al mòbil intel•ligent: 3 milions d’anys!

La Setmana dels Geoparcs Europeus encara els seus dies centrals amb un ampli ventall de propostes per apropar la geologia als ciutadans. Entre les activitats programades per als propers dies, destaca la caminada per les tines a peu de vinya de la Vall del Flequer que tindrà lloc aquest dissabte i que proposa fer un maridatge entre geologia, literatura i vi. Durant la sortida, els participants coneixeran el valor d’aquest patrimoni tot escoltant fragments de novel•les ambientades en el món vitivinícola i tastant vins de la DO Pla de Bages i altres productes locals. Aquesta activitat s’adreça exclusivament a persones majors d’edat i per participar-hi cal inscriure’s a la biblioteca del Pont de Vilomara (b.pont@diba.cat ).

D’altra banda, dimecres 7 de juny el popular divulgador científic Marc Boada pronunciarà la conferència “Del mineral al mòbil intel•ligent: 3 milions d’anys!”. Serà a la sala d’actes de l’EPSEM a 2/4 de 8 del vespre. Marc Boada és expert en ciència experimental i va ser presentador del programa “Quèquicom” a Televisió de Catalunya.

Geologia sobre el terreny
Bona part de les activitats programades dins de la Setmana dels Geoparcs Europeus permeten fer una aproximació molt directa a la geologia del territori. És el cas de les sortides de camp i visites guiades, que durant el proper cap de setmana permetran conèixer de prop el patrimoni geològic de Moià, Manresa, L’Estany, Súria i Sant Llorenç del Munt.

Una altra eina que es posa a l’abast dels ciutadans durant aquests dies, i que pemet conèixer i experimentar com es produeixen diferents fenomens geològics és el calaix de sorra o sandbox que s’ha instal•lat a la biblioteca del Campus Universitari de Manresa. Divendres passat va tenir lloc un primer taller utilitzant aquest instrument i el divendres 9 de juny se’n farà un altre. També durant tots aquests dies es pot consultar a les biblioteques de Manresa una exposició de llibres sobre el Geoparc.

El programa sencer de la Setmana dels Geoparcs Europeus està disponible a www.geoparc.cat .


geoparc_3.jpg

Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges