• Aquesta setmana s’han portat a terme sessions tant amb les empreses que s’incorporen al programa com amb les que renovaran aquest segell que acredita el seu compromís amb el turisme sostenible.

Bages Turisme ha iniciat de manera telemàtica les formacions del programa Biosphere, que acredita aquelles empreses del sector turístic compromeses amb el turisme sostenible i responsable. Aquesta setmana s’han portat a terme les dues primeres sessions: una per a les 15 empreses que enguany s’incorporen al programa, i l’altra per a les 23 empreses que renovaran la seva acreditació. Les sessions es van fer en format webinar. En el primer cas, es va explicar a les noves empreses el funcionament del programa, els objectius a complir i com es portarà a terme el treball. En el segon, es va informar les empreses ja acreditades dels canvis en els manuals i requisits del programa.

En un context com l’actual, disposar de l’acreditació Biosphere pren encara més importància, ja que les previsions apunten que la sostenibilitat serà una de les grans tendències del sector del turisme en l’escenari postcoronavirus. En aquest sentit, les empreses acreditades amb el Biosphere es comprometen a desenvolupar un model de turisme sostenible, net i respectuós amb la natura i els ciutadans que viuen al territori, així com a promoure l’economia local i de proximitat. A la vegada, durant tot el procés d’acreditació es treballa per impulsar la qualitat i la professionalització de les empreses, amb l’objectiu que el sector guanyi la competitivitat necessària per poder afrontar la crisi, sempre des d’un punt de vista sostenible.

Per a la comarca del Bages és de vital importància disposar d’empreses acreditades amb el segell Biosphere, ja que posiciona el territori com a destinació de turisme sostenible. Per al visitant, allotjar-se o consumir serveis en empreses amb segell Biosphere implica una garantia de qualitat, una disminució de l’impacte negatiu del turisme cap a l’entorn, la promoció del producte local, una estada més acollidora i un millor coneixement del territori que visita.