• Representants de la comarca han participat en diferents activitats organitzades per la xarxa de geoparcs espanyols de la Unesco.

La comarca del Bages i el Geoparc de la Catalunya Central han donat a conèixer els seus atractius a Fitur, la fira de referència del sector turístic que se celebra aquests dies a Madrid. Representants de Bages Turisme i del Geoparc han pres part en diferents activitats organitzades per la xarxa de Geoparcs espanyols de la Unesco, com la presentació de la revista Descubrir los Geoparques de Espanya, en la qual el Geoparc hi és present mostrant una ruta de tres dies pels indrets més destacats del territori. A la presentació hi va assistir el president de la xarxa mundial de Geoparcs de la Unesco, Nikolas Zouros.

La presència del Geoparc de la Catalunya Central a Fitur s’ha canalitzat a través de l’estand dels Geoparcs, que s’ha dedicat a promoure el geoturisme com a model de turisme sostenible i respectuós amb el territori. En el marc de la fira també s’han celebrat diverses trobades i reunions de coordinació amb la resta de Geoparcs de la xarxa i s’han mantingut contactes per explorar possibilitats de col·laboració amb el Geoparc Orígens, l’altre Geoparc català membre de la xarxa Unesco.

L’oferta turística del Bages, per la seva banda, ha estat representada a Fitur a l’estand de Catalunya, sota la marca Paisatges de Barcelona de la Diputació de Barcelona. Els representants de Bages Turisme van poder assistir a la presentació de la metodologia Empreses Biosphere que distingeix iniciatives de turisme responsable i que va servir per ampliar coneixements en aquesta matèria i adquirir eines per implementar el turisme sostenible dins de les empreses. Precisament el proper 12 de febrer, la convocatòria 2020 del programa Biosphere es presentarà a totes les empreses turístiques del territori.

La delegació bagenca a Fitur l’han integrat Agustí Comas, conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages i president del Geoparc de la Catalunya Central, Ferran Climent, director científic del Geoparc, i Eva Méndez, tècnica de Turisme del Consell Comarcal.