El centre de visitants del Geoparc de la Catalunya Central a l’antic CAT de Sallent obre les portes al públic el dissabte dia 1 d’octubre. El centre ofereix informació sobre el Geoparc a través de 5 panells lluminosos i un audiovisual i vol ser la porta d’entrada i punt de referència per totes aquelles persones que visitin el Geoparc de la Catalunya Central, oferint una visió global de la riquesa geològica del territori. Als panells s’hi pot conèixer quins són els principals valors geològics del territori, quins recursos turístics hi ha, els principals elements patrimonials i culturals i també què és un geoparc i com funciona la xarxa de geoparcs de la UNESCO.

De moment, el centre és obert tots els caps de setmana i festius fins el dia 11 de desembre i l’entrada serà lliure. L’horari d’obertura de 9.30 del matí a 2 del migdia. L’objectiu és que l’any 2023 pugui obrir-se de manera permanent.

Tot i que la visita és lliure, al llarg de les properes setmanes s’hi organitzaran un seguit d’activitats divulgatives per tal de dinamitzar-lo, que properament es donaran a conèixer. Aquests actes coincidiran amb la celebració del desè aniversari des que la UNESCO va reconèixer el Geoparc de la Catalunya Central per formar part de la xarxa mundial de geoparcs.

L’obertura d’aquest centre ha sigut possible gràcies a la subvenció atorgada per la Generalitat de Catalunya.