La geodiversitat és les parts de la natura que no són vives. Inclou tot allò des dels minerals fins als fòssils, els sòls i paisatges espectaculars. És arreu al nostre voltant.

El terme geodiversitat és una abreviació de diversitat geològica, i es refereix a la diversitat d’elements que son el resultat dels processos i esdeveniments geològics que han ocorregut al llarg de la història de la Terra.

El Dia internacional de la geodiversitat és una celebració a nivell mundial, que convida a tothom a promoure tots els aspectes que te la geodiversitat. Aquest dia internacional va ser proclamat per la UNESCO en la seva 41a Conferència general l’any 2021.

En aquesta primera edició el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central organitza un taller sota el nom de “Les roques ornamentals i la seva petjada ecològica”.

Aquest taller es durà a terme el dia 6 d’octubre a la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa, que és el Centre de documentació i recerca del Geoparc, i les seves immediacions. L’hora d’inici és a les sis de la tarda i durarà un parell d’hores.

És una activitat gratuïta i les places són limitades. Per més informació i les inscripcions cal omplir el formulari d’inscripció.