El geoparc de la Catalunya Central celebra entre el 18 de maig i el 2 de juny la Setmana dels Geoparcs Europeus, un esdeveniment de gran abast que pretén ressaltar el patrimoni geològic present en els diversos territoris d’Europa que alberguen un geoparc. En el cas del Geoparc de la Catalunya Central, hi ha programades una vintena d’activitats per a tots els gustos i les edats, desde contes per als més petits fins a xerrades científiques per als més curiosos. T’esperen diverses excursions per descobrir la geologia del territori, tallers creatius, clubs de lectura i visites guiades als llocs més emblemàtics del geoparc. És el moment perfecte per gaudir de tot el que el Geoparc de la Catalunya Central té per oferir.

Pel que fa a les excursions geològiques, aquest any es duran a terme varies excursions dedicades a descobrir el patrimoni històric i geològic de diferents punt del geoparc, com per exemple la del 25 de maig, on es farà una ruta de 12 km entre El Pont de Vilomara i Les Marcetes guiada per Ferran Climent, director científic del Geoparc i Josep Camprubí, de Mas Roviralta. Així mateix, també el 31 de maig es farà una caminada pel terme de Balsareny a càrrec dels alumnes de 1r d’ESO de l’institut Guillem de Balsareny, juntament amb l’expert en geologia Isidre Prat, entre d’altres.

A partir del dia 20 de maig, s’obrirà un sorteig per l’instagram del Geoparc i Bages Turisme on tothom qui participi tindrà l’oportunitat de guanyar una sortida en BTT amb una visita i àpat al celler Fargas Fargas. Les bases es podran consultar al web del geoparc.

Les biblioteques públiques, com és habitual, tindran un paper destacat en aquesta Setmana, organitzant tota mena d’activitats, desde contacontes per als més menuts fins a xerrades científiques, tallers i exposicions.

· Descarrega’t el programa d’activitats de la Setmana dels Geoparcs Europeus 2024.