El Geoparc compta amb cada dia més empreses i institucions que són col·laboradores oficials. Per a ser-ho cal que estiguin distingides amb el segell del Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere. El programa Biosphere de turisme responsable garanteix que la gestió que realitza l’empresa a nivell intern sigui òptima, eficient i sostenible a nivell mediambiental, social i econòmic. Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030. Aquestes col·laboradores són les úniques que poden fer servir el logo del Geoparc en els seus productes i serveis.

Al llarg i ample del territori hi ha una vuitantena d’infraestructures i serveis vinculats al turisme que formen part del Programa de Punts d’Informació Turística (PIT) del Geoparc.

Aquests PIT (restaurants, allotjaments, museus, centres d’interpretació, biblioteques, agències de viatges, ajuntaments, etc.) reben una formació periòdica que els capacita per donar información rigorosa al visitant sobre l’oferta turística existent (recursos, activitats, productes, etc. així com assistència i suport en l’organització de l’estada. De la mateixa manera, reben també formació sobre el patrimoni geològic, el Geoparc i els geoparcs mundials de la UNESCO.

Per a més informació dels punts d’informació turística, visita el lloc web de Bages Turisme.