Les coves del Geoparc

Aquesta georuta s’endinsa a les profunditats del Parc aprofitant les magnífiques coves existents al territori.

Les Coves del Salnitre, amb galeries plenes d’elements de gran bellesa i d’història, s’han format dins els conglomerats de la muntanya de Montserrat.

Les Coves del Toll, conegudes com el Palau de la Fauna del Quaternari per les restes d’animals i d’homínids que s’hi han trobat, són formades a l’interior d’unes calcàries que fa 38 milions d’anys eren uns esculls plens de vida en un mar càlid.

“La Cova”, una balma situada sota la Seu de Manresa, és on St. Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús, hi passà onze mesos decisius de la seva vida i d’on en sortí el seu “Llibre d’exercicis espirituals”.

Altres espais d’interès com ara el Museu de Geologia Valentí Masachs a Manresa, l’interessant Centre d’Art contemporani i Sostenibilitat (CACIS) situat al voltant d’uns antics forns de calç i el meandre de Calders completen aquest viatge per l’interior del Parc.

Si vols saber més sobre aquests espais i com recorre’ls, pots descarregar-te la informació de la ruta a l’enllaç a continuació.

Les georutes del Parc estan pensades per fer-se en cotxe i són aptes per a tota la família. Es recomana realitzar-les al llarg de dos dies i es poden fer en ambdós sentits.

Algunes parts del Parc Geològic i Miner formen part de Parcs Naturals o altres espais naturals protegits que compten amb una reglamentació específica que cal respectar.