t> alert('entra')


Geolodia
7/05/2016 - 8/05/2016
Tot el dia
Geoparc

"CAMINANT PER L'EXTINCIÓ D'UN MAR. LES ROQUES DELATORES I ELS SEUS USOS."

El dissabte 7 de maig de 2016 el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central acull la celebració del Geolodia.

El Geolodia és una iniciativa de divulgació de la geologia d’àmbit estatal que consisteix en una excursió de camp guiada per geòlegs. Aquestes excursions es celebren de manera simultània, son gratuïtes i obertes al públic en general. Aquesta iniciativa pretén que la gent entengui i valori la geologia i la seva importància en la societat i els plans d’estudis. El Geolodia està coordinat per la Societat Geològica d’Espanya en col·laboració amb altres entitats (AEPECT, IGME), Geoparcs, universitats, patrocinadors etc.

En aquest cas es tracta d'un recorregut a peu pels voltants del municipi d’Artés (Bages) i en part també pel municipi de Calders (Moianès). Al llarg de l'itinerari es faran un seguit de parades per veure alguns dels elements del patrimoni geològic i miner del Geoparc, que ens permetran entendre el paisatge i la història geològica, i com el ser humà ha tret profit dels diferents tipus de roca.

 

INSCRIPCIONS

Per facilitar la preparació del Geolodia es demana a les persones que vulguin assistir a l’activitat que s’inscriguin omplint el següent FORMULARI.

 

Fitxa tècnica

Hora: 9:30h

Lloc de trobada: c/Rocafort amb Ronda del Torrent (BV-4512, al costat de la gasolinera). Artés

Distància: Aproximadament 10 Km

Dificultat: Baixa/Moderada. Discorre principalment per camins i carrers de la població d’Artés.

Desnivell acumulat: 145m

 

Recomanacions

La ruta no presenta complicacions però passa per terrenys irregulars, cal portar calçat i roba còmodes. Tot i que es passa per algunes fonts no hi ha garanties que ragin,o que siguin potables, per tant s’aconsella portar aigua i alguna cosa per menjar.

Consultar la previsió meteorològica.

Nota:

El Geolodia és una activitat gratuïta i oberta a tot tipus de públic que es realitza a l’aire lliure. Els assistents assumeixen voluntàriament els possibles riscos de l’activitat i, en conseqüència, eximeixen a l’organització de qualsevol dany o perjudici que puguin patir durant el desenvolupament de l’activitat.

 

Pots descarregar-te el track de la ruta AQUÍ.


geo_2.png

Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges