t> alert('entra')


165 persones participen als actes de la Setmana dels Geoparcs Europeus a la Catalunya Central
15/06/2017
  • En total s’han organitzat una dotzena d’activitats a 10 espais diferents del Geoparc

165 persones han participat als actes organitzats en el marc de la Setmana dels Geoparcs Europeus a la Catalunya Central i que han servit per difondre la geologia a partir de propostes molt lúdiques i pedagògiques. En total, s’han programat una dotzena d’activitats diferents entre sortides de camp, visites guiades, xerrades i tallers, a 10 espais diferents del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central. Des de l’organització es fa una valoració molt positiva tant de la resposta ciutadana com de la implicació dels diferents agents que han col·laborat en l’organització de les activitats.

Les sortides, que han permès conèixer la geologia del territori sobre el terreny, són les propostes que han tingut una millor acollida. Aquestes sovint han anat acompanyades d’altres elements del patrimoni cultural, històric i miner, donant a conèixer elements destacats com parets de pedra seca, forns de calç, esglésies, etc. Les sortides que van tenir més participació són les que es van fer a Collbató i Súria i la ruta per les tines a peu de vinya de la Vall del Flequer, que va combinar geologia amb poesia i maridatge de vins, en una proposta molt atractiva de la que van gaudir una trentena de persones.

 En un àmbit més pedagògic, durant la Setmana dels Geoparcs Europeus la biblioteca del Campus Universitari de Manresa ha pogut disposar d’un calaix de sorra o sandbox cedit per l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona. Aquesta eina ha estat la protagonista de tres tallers que han permès explicar d’una manera molt entenedora com es produeixen els fenomens geològics. Un altre dels actes destacats va ser la conferència del divulgador científic Marc Boada, que va posar en valor la geologia a partir d’exemples quotidians.

 La Setmana dels Geoparcs Europeus és una iniciativa d’àmbit europeu dels Geoparcs de la xarxa Unesco. El Geoparc Mundial de la Catalunya Central és un dels 11 que hi ha a l’estat i l’únic a Catalunya. Els Geoparcs són territoris amb un important patrimoni geològic i que treballen per al desenvolupament sostenible.  Entre les seves tasques hi ha la pedagogia per fer arribar la geologia, de manera senzilla i amena, a la població, que és el principal objectiu de les activitats proposades durant la Setmana dels Geoparcs.


setmanageoparcs04.jpg
setmanageoparcs-01.jpg

Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges