t> alert('entra')


El Geoparc convida agents turístics i ciutadans a descobrir els secrets de les Valls del Montcau
15/06/2017
  • La sortida tindrà lloc el proper dimecres 21 de juny i és la primera d’un cicle per donar a conèixer els atractius del Geoparc de la Catalunya Central

El Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central convida els agents turístics de la comarca que vulguin disposar de més coneixements per fer-ne promoció entre els seus clients a apuntar-se a la sortida que es farà el proper dimecres, 21 de juny, per les Valls del Montcau. Es tracta de la primera proposta d’un cicle de sortides per donar a conèixer els atractius del Geoparc i que és obert també a tots els ciutadans amb ganes de conèixer el territori. La sortida és gratuïta i per participar-hi cal inscriure’s a través del web del Geoparc (www.geoparc.cat).

La sortida començarà a les 9 del matí des de Manresa i la primera parada serà al Coll d’Estenalles, al Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, on es podrà conèixer el seu centre d’interpretació ubicat en una antiga caseta de peons de caminers i on es pot trobar informació del parc i d’itineraris per fer-hi. Aquí es podran veure i tocar unes de les roques que millor identifiquen el sud del Geoparc i que són el resultat de l’acumulació de graves, sorra i llims que formaven un delta a la costa del mar que cobria la Catalunya Central ara fa 38 milions d’anys. Després d’esmorzar, es continuarà fins al castell de Talamanca, des d’on es pot veure l’evolució del delta de Sant Llorenç a mesura que s’anava submergint al mar.

L’última parada serà a Navarcles per fer una visita al campanar i gaudir de les vistes sobre el Pla de Bages. Aquest punt és ideal per observar la situació del monestir de Sant Benet en el context del riu Llobregat, una zona on descriu un immens meandre i un seguit de terrasses fluvials que s’han aprofitat durant segles per al conreu. L’arribada de nou a Manresa es preveu cap a les 2 del migdia.

El cicle de sortides continuarà el 12 de setembre, per la Riera de Rajadell; el 30 d’octubre, per la Gavarresa, seguint la ruta del vi i de la sal; i el 14 de novembre, pel Camí Ignasià que va de Montserrat a Manresa.

Inscripció SG1


banner-ccb-cicle-sortides-geoparc-sg1_2.jpg

Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges